Minciuni ...

Aseara am citit undeva ca omul a invatat sa minta din momentul in care a invatat sa spuna adevarul. Hehe, sa fie asa?
Mintim ....din o gramada de motive. A devenit chiar o nevoie umana! Toti o facem. Chiar si eu am mintit cand nu trebuia..dar am facut'o doar ca sa ma aliniez la standardele celorlalti. Dar mi'am invatat lectia. Si inca cum...hehe.
Ne trezim cateodata ca suntem mintiti de acele persoane in care avem incredere. Si ca am fi bagat mana in foc ca nu te'au mintit si chiar spun adevarul cand iti spun "nu mint .." . Te trezesti peste noapte ca au ascuns unele lucruri doar pentru ca ar dauna relatia dintre tine si ea/el. Dar faptul ca o sa afli intr'un final nu e mai rea decat sa'i spui adevarul de la prim inceput? Nu e mai usor sa'i spui ca ai gasit pe altcineva, ca a fost placut cat a fost, ca l'ai inselat, dar ca a fost o greseala (sau nu). Sa'i spui adevarul. Pur si simplu. Nu ar fi mai usor pentru amandoi?
Dar nu. Lumea minte. Si de ce minte? De ce fac asta? Poate pentru ca nu mai esti multumit cum decurge relatia dintre tine si e/ea. Poate s'a saturat de atatea certuri si vrea o schimbare. Vrea ...sa fie alintata. Poate s'a saturat sa fie acuzata, poate s'a saturat de atatea certuri, poate e libertina si tu o ti prea din scurt. Sau pur si simplu ii place de altcineva. Si acel cineva ii poate oferi ce tu nu poti. Sau mai stiu eu ce motive!
Fiecare isi creeaza conceptia lui persoanala despre lume. Despre persoanele care sunt in ea. Si nimeni nu iti poate schimba parerea ta. Nimeni. Asta pana cand ajungi sa traiesti ceva de'a dreptul cumplit. Acel ceva te face sa'ti schimbi parerea despre lume. E ca si cum ai fi primit o palma si te'ai trezit. Si te urasti pentru ca nu ai vrut sa crezi ce'ti spuneai ceilalti. Te urasti si urasti si persoana care ti'a dat aceea palma. O urasti de moarte. Pentru ca ce'a facut ea....prin toate faptele ei te'a trezit. Si odata trezit....procesul e ireversibil. Vei incerca in toate modurile sa incerci sa revi la starea initiala in care totul era plin de culori si muzica iti rasuna in urechi ca'un zumzet de ciocarlie. Dar nu. Acum totul e intunecat, totul e doar zgomot si totul e rece.
Vei descoperi ca nimic nu e asa cum credeai, nimic nu e asa cum ai citit in carti, nimic nu e asa cum ai vazut in filme. Hehe....oricat vei incerca ....mentalitatea ta pe care o aveai despre lume a disparut. A disparut parca nici nu a existat!
Dar poate ca ea e confuza. Poate ca vrea sa te protejeze. Poate ca nu'ti spune cu cine a iesit, sau cu cine si'a petrecut seara...doar pentru faptul ca vrea sa te protejeze. Sau poate crede ca scapand prima oara nu o sa se mai intample nimic rau, ca nu o sa mai afli si ca chiar daca o sa afli va fi prea tarziu...Sau poate ca daca nu'ti spune cu cine iese, sau de cine ii place..... considera ca nu te minte. Intre faptul ca nu ti'a spus si faptul ca te'a mintit e o mare diferenta. Nu? Sau poate asa crede ea.
Dar crede'ma, oricat de mult ai incerca, nu o sa'ti dai seama niciodata. Nu o sa intelegi niciodata de ce a facut asta. Si nici ea/el nu stie. Pur si simplu e mai usor sa minti decat sa spui ce simti cu adevarat. Ce vrei cu adevarat. Ce ai facut cu adevarat. Va ramane pentru totdeuna, acolo, intr'un colt ascuns si nu v'a iesi niciodata la iveala. Dar pana cand? Cat timp va continua aceasta minciuna? Sau nu e minciuna atat timp cat nu'ti spune?

Daca m'ai intreba acum la cine m'am referit, probabil te'as minti....

Comments

OnNy said…
eu cunosc prea bine sentimentul si acelasi lucru l-as fi spus si eu cu ceva timp in urma. Stiu si la cine te referi , dar niro Dumnezeu e sus si el vede pe toate ... o sa aiba el grija si de tine si sa iti dea o persoana aproape de perfectiunea inchipuirii tale .. incearca sa faci ce ti-am zis ... tu esti aici si aici trebuie sa stai ... nu trebuie sa cauti .. at cand cauti niciodata nu gasesti , iar cand te astepti mai putin apare din senin ... :*:*:*:*

Popular posts from this blog

Nu știu dacă te mai iubesc...