Stropi de ploaie

Jurnal de bord. Data stelară 07200103,20.
...
Şi ploaia nu vrea să vă vadă aşa. Continuă să cadă, poate, poate, o să vă întâlniţi, alergând din calea ploii şi neatenţi, să vă loviţi, să râdeţi uimiţi şi să alergaţi ţinându'vă de mână prin ploaia care acum nu vă atinge. Şi când soarele vă zâmbeşte dimineaţa, să vă găsească îmbrăţişaţi şi zâmbind.
Dar încă plouă. Şi maşina care trecuse pe lângă voi şi care aproape că v'ar fi stropit ...dacă nu ai fi avut tu inspiraţia să o tragi de mână spre tine, făcând'o pe ea să'ţi ajungă în braţe nu a reuşit să vă facă să vă sărutaţi. Şi nici acele minute lungi care eraţi prinşi în ochii ceiluilalt nu au fost de ajuns. Şi şansele trec şi nu se mai întorc.
Ea acum e altundeva. Nu'i pasă de tine. Şi de ce ar face'o? Ai aşteptat'o după ce a ieşit de la servici cu nişte flori şi o invitaţie în oraş? I'ai scris un mesaj enervant când a fost foarte ocupată? Ai invitat'o la un karaoke, doar ca să o auzi cât de bine cântă? I'ai făcut clătite, pe care le aşteaptă de atâta timp? Sau doar o plimbare simplă prin parc? Ştii că îi place simplitatea. Eh? Nu cred.
De fapt, nu ai făcut nimic. Se poate sublinia nimic? Aparent, da.
Şi zilele au trecut. Cele în care uitai să adormi doar că gândul îţi era la ea. Şi în care ţineai telefonul în mână, doar, doar îşi va aduce aminte de tine şi o te sune. Dar ţi'ai pierdut şansa.
Acum dormi doar să uiţi, dormi cât mai mult doar să nu'ţi aminteşti că telefonul nu sună. Şi cât timp eşti treaz faci orice numai să nu te gândeşti la ea. Sau poate doar încerci.

Aşa că te întorci la visele tale. Te uiţi pe geam şi vezi stelele trecând uşor pe lângă tine. Ce naiba, "nava" asta nu poate merge mai repede?

Comments

Anonymous said…
Te-ai intrecut pe tine!!!Felicitari pentru postare...foarte reusita mi se pare...cam trista realitatea textului, daca exista pe acolo pe undeva, daca nu, foarte bine realizata...;)) Keep on dreaming... ;)
NiRoS said…
Mulţumesc.
Cam tristă, nu'i aşa? Asta e.
"is sad 'cause I have fucked up dreams"
Anonymous said…
Sa nu renunti sa speri niciodata, NICIODATA...Asta este...facem greseli si invatam din ele, doar suntem oameni...:)
NiRoS said…
Acum depinde ce speră fiecare dintre noi. Eu am renunţat la unele lucruri, pentru că, atât de naiv eram încât, chiar dacă mi se spunea în faţă un lucru, nu'l credeam, tot ca mine trebuia să fie.
Că lumea nu minte şi că binele există, la fel şi iubirea. Nu există decât în filmele care te mint că există.
În fine, deviez de la subiect.
Şi da. FACEM GREŞELI ŞI ÎNVĂŢĂM DIN ELE.

Popular posts from this blog

Nu știu dacă te mai iubesc...